Ajankohtaista - Grano — 7.12.2022 — min. lukuaika
Grano mukana Stadin ammattiopiston työnantajatapahtumassa 11.11.2022
Grano oli mukana Stadin ammattiopiston järjestämässä työnantajatapahtumassa 11.11.2022. Granolla oli oma piste, jossa granolaiset Sanna Tonteri, Maarit Erving, Sanna Rajamäki, Timo Gåpå, Salomon Pajunen, Mika Aaltonen ja Matti Haponen kertoivat opiskelijoille, mitä Granolla tehdään, miten Granolle voi hakea kesätöihin tai työharjoitteluun sekä yleisesti Granosta työpaikkana.
Opiskelijat tutustuivat Granoon
Päivä alkoi infotilaisuudella, jossa työnantajille kerrottiin työssä tapahtuvasta oppimisesta sekä työpaikkakoulutuksesta. Tämän jälkeen opiskelijat ja opettajat saivat vapaasti käydä katsomassa ja tutustumassa eri työnantajien pisteisiin. Keltainen Granon piste herätti huomiota. Granon pisteellä oli veikeä, reboard-pahvista valmistettu yksisarvinen, Granosta työpaikkana kertovia esitteitä, Granon Inspiraatio-oppaita, asiakastyönä toteutettuja esitteitä ja rakennepuolelta tullut korurasia, joka sai ihastusta osakseen.
– Pisteellä jaettiin myös suklaata, joka meni hyvin kaupaksi, lisää Sanna Tonteri naurahtaen.
Granon markkinoinnintuotannossa työskentelevä Sanna Tonteri valmistui Stadin ammattiopistosta vuonna 2018. Sanna sai työkaveriltaan Timolta kuulla, että tällainen tapahtuma on tulossa ja hän pääsisi siihen halutessaan mukaan. Sanna kertoo, että oli mukava tavata tuttuja opettajia ja kertoa, miten Granolla on sujunut. Samalla Sanna kertoi pisteellä vieraileville opiskelijoille työpaikastaan Granolla.
– Kerroimme opiskelijoille sekä opettajille, mitä Granolla oikeasti tehdään. Moni tiesi Granon entuudestaan, mutta osalla ei ollut käsitystä siitä, miten laaja Grano onkaan, Tonteri kertoo ja lisää:
– Kiinnostuneita ohjasimme tutustumaan Grano-esitteessä olevaan QR-koodiin, jonka takaa löytyi lisätietoa esimerkiksi kesätyöpaikoista.
Granolaiset kiersivät koululla
Granolaiset Salomon, Timo ja Mika pääsivät kiertämään oppilaitoksella ja osallistuivat myös oppitunnille.
– Olin yllättynyt, kuinka hyvin varusteltu Stadin ammattioppilaitos onkaan! Tiloissa oli muun muassa monenlaisia viimeistelylaitteita. Vihkojen ja liimakirjojen tekeminen, laminointi ja muotoonleikkaus onnistuvat koululla, Salomon kertoo kierroksestaan.
Salomon kertoo, että koulusta löytyivät tietokoneet aineistojen valmistamiseen ja muutenkin alan laitteistoa joka lähtöön:
– Esimerkiksi offsetpainokoneita oli useita sekä digipainokone ja suurkuvatulostimia rulla- ja levytulostusta varten.
Ala elää ja kehittyy
Salomon kertoo, että sanana ”tuotanto” ei kuulosta niin houkuttelevalta, joten monikaan ei tiedä, mitä kaikkea ala oikeasti pitää sisällään. Lisäksi ala kehittyy jatkuvasti.
– Ala ei ole todellakaan kuollut, vaikka niin on sanottu, Salomon toteaa.
– Olen iloinen siitä, että monia kiinnostaa käsillä tekeminen. Tuntui, että monia opiskelijoita kiinnosti oman kädenjäljen näkeminen lopputuloksessa. Tällä alalla oman kädenjäljen todellakin näkee!, hän lisää.
Tapahtuma oli menestys ja opettavainen kokemus granolaisille.
– Tämä oli niin sanottu koeponnistus, koska emme ole olleet tällaisessa mukana hetkeen. Meillä oli kiva päivä ja tietysti hieno piste, jossa oli hyvä kertoa opiskelijoille Granosta työpaikkana, Rajamäki tiivistää.
– Oli hieno nähdä, mistä niitä graafisen alan osaajia oikein tulee! Tilaisuuden jälkeen on tullut muutama harjoitteluhakemus, josta olemme erityisen onnellisia, kertoo Salomon.
Granolle kannattaa hakea työharjoitteluun, kesätöihin ja tietysti alan töihin, toteavat paikalla olleet granolaiset.
– Kannattaa hakea Granolle! Tärkeintä on olla itse aktiivinen hakija! Tonteri sanoo lopuksi.